HABITATGE. HABITAR MILLOR. Beth Galí

beth galí Arquitecte i presidenta del FAD

HABITATGE. HABITAR MILLOR. Miquel Sodupe

miquel sodupe

Arquitecte. Director del Consorci Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola

Editorial. HABITATGE. HABITAR MILLOR.

Des del projecte Habitar Millor, el FAD ha firmat un conveni amb les administracions públiques per a construir a Cerdanyola del Vallès un barri residencial que introdueixi en la seva realització elements nous adaptats a les actuals exigències socials, tecnològiques i ambientals, de tal forma que pugui esdevenir un barri pilot per al desenvolupament d’altres barris d’iniciativa pública i privada.

En el marc d’aquest projecte s’han organitzat una sèrie de sessions de treball multidisciplinars, sobre diferents entrades de la problemàtica de l’habitatge, en les quals hi han participat, entre d’altres, responsables polítics, arquitectes, economistes, antropòlegs, sociòlegs, politòlegs i experts en participació ciutadana. Moltes d’aquestes intervencions, però també d’altres, són les que doten de contingut aquest cas.

Evidentment, un projecte com FAD. Xarxes d’Opinió no podia deixar d’abordar un cas com el de l’habitatge, que ha esdevingut un dels principals temes de preocupació ciutadana. La distància cada com més gran entre el preu d’aquest, regit massa sovint per l’especulació immobiliària, i els salaris d’una capa de població cada cop major fan qüestionar la seva definició com a dret. Més enllà d’aquesta greu situació, trobem el caràcter excessivament definitori de la normativa en matèria d’habitatge, així com aspectes participatius, tecnològics i mediambientals, tots ells abordats aquí.