Editorial. LA LLETRA DIGITAL. Reptes i interrogants al voltant del llibre electrònic.

Abans fins i tot de la seva concreció com a producte de consum i de la seva consolidació definitiva en el mercat, el llibre electrònic ja és objecte d’un intens debat. Són molts els interrogants que envolten aquest nou dispositiu, associat a diversos i profunds canvis de paradigma.

El FAD, a través del seu projecte FAD. Xarxes d’Opinió, vol reflexionar i debatre al voltant del futur del llibre, electrònic o no, i ho vol fer amb la col•laboració dels principals experts en la matèria. Amb escriptors i autors, amb experts en programari i altres serveis relacionats amb el llibre electrònic. Amb representants del món editorial, professionals especialitzats en drets d’autor, dissenyadors i investigadors sobre els canvis cognitius que aquest nou aparell pot comportar.

És per aquest motiu que el dia 20 de setembre de 2010 el FAD organitzava unes jornades de debat al voltant del llibre electrònic amb tots aquests professionals. Tots ells ens van explicar si el llibre electrònic pot, efectivament, canviar la nostra manera de llegir el món i escriure la història. La jornada, dividida en quatre debats, es va enregistrar en format sonor, i en breu s’editarà i es penjarà a FAD. Xarxes d’Opinió per tal que constitueixi el punt de partida d’aquest interessant tema. Mentrestant, si voleu escoltar l’àudio complet de la jornada ho podeu fer clicant aquí.

Paral•lelament, com sempre, aquest projecte entrevistarà a altres experts per tal de complementar els punts de vista expressats en la jornada de debat i, evidentment, també tindreu disponible el contingut d’aquestes entrevistes a FAD. Xarxes d’Opinió.

Fes clic al següent enllaç per consultar la publicació resultant de la Jornada.