Open Source Embroidery i Embroidered Digital Commons: producció i distribució participativa

Ele Carpenter presentarà el projecte Open Source Embroidery utilitzant brodats i codis com a eines per investigar el llenguatge i l’ètica de la producció i la distribució participativa. A l’exposició «Open Source Embroidery» (BildMuseet, Umeå, Suècia, 2009; Museum of Craft and Folk Art, San Francisco, 2010) es va presentar el treball de més de trenta artistes, incloent-hi el Patchwork Html, completat i exposat al Museu Nacional de Computació de Bletchley Park. Entre els escrits publicats sobre el projecte es troben: «Open Source Embroidery: Curatorial Facilitation of Material Networks». A: The Textile Reader. Berg: J. Hemmings, 2012.

En el marc d’aquest projecte, Ele Carpenter oferirà un taller obert a tots els participants del congrés en el que es brodarà col·lectivament un fragment d’un text del Raqs Media Collective anomenat “UBIQUITY”.

Ele Carpenter és comissària, artista, escriptora i docent del Màster de Comissariat de Belles Arts del Goldsmiths College, Universitat de Londres. Es va doctorar el 2008 a la Universitat de Sunderland amb una tesi sobre la relació entre l’art polititzat i socialment compromès i l’art dels nous mitjans amb CRUMB (Curatorial Resource for Upstart Media Bliss). Es va beneficiar d’una beca de recerca postdoctoral al HUMlab de la Universitat d’Umeå (Suècia), associat al Bildmuseet (2008-2010). Anteriorment, va ser comissària associada al Center of Contemporary Arts de Glasgow (2003-2005), on va actuar de comissària de RISK: Creative Action in Political Culture (2005). Com a comissària a la Northern Gallery for Contemporary Art de Sunderland (1997-2002), va muntar més de trenta exposicions, com ara «Nothing», en associació amb Graham Gussin (2002). També ha treballat en diversos espais dirigits per artistes i ha programat cinema i vídeo d’artistes al Side Cinema de Newcastle upon Tyne (2002-2005).

www.open-source-embroidery.org.uk  /  www.eleweekend.blogspot.com  /  www.elecarpenter.org.uk  @EleCarpenter

Per a més informació sobre la intervenció d’Ele Carpenter consulta les diapositives de la seva presentació i escolta o descarrega l’audio:

Ir a descargar

 

Taula rodona II: Pràctiques obertes