“De la producció en cadena a la cadena de creació” o “Cartell en cadena” és un experiment que estem duent a terme des del FAD, amb motiu del Congrés Internacional Disseny Obert / Creativitat Compartida que celebrem el proper 2 i 3 de juliol amb l’objectiu d’explorar i debatre el panorama emergent d’obertura i intercanvi sorgit entorn de pràctiques com el codi obert, el procomú, la co-creació, la deslocalització i la col · laboració.

L’experiment és un projecte de cocreació pràctic, que consisteix en l’elaboració d’un cartell en cadena amb la participació de diversos dissenyadors i il · lustradors.

Un dissenyador / il · lustrador crea un primer cartell que puja a una carpeta dropbox i sobre la seva peça, un altre dissenyador crearà un nou cartell. Així successivament entre tots els dissenyadors, que cada vegada que intervinguin en el procés de creació han de conservar algun recurs dels altres cartells.

L’experiment culminarà amb una sessió al Congrés Disseny Obert / Creativitat Compartida a la qual els dissenyadors exposaran la seva pròpia experiència i impressions sobre la posada en pràctica del procés, a la qual també estan convidats els creatius de l’agència de publicitat *S,C,P,F… que han ideat aquest experiment. La sessió tindrà lloc el dia 3 de juliol a la tarda a la Fàbrica Moritz com a part de la festa de cloenda del congrés.

Hem convocat a 15 estudis de disseny gràfic per participar en l’experiment, i han accedit a participar  Bendita Gloria, Hey, Bisgràfic, David Torrents, Soon in Tokyo, Aitor Mendez, BaseDesign, Estudio M, Art of Many, Toormix, Dorian i Guillem Pericay. En la selecció hem intentat acollir les diferents facetes del disseny gràfic, per fer l’experiment més complet i enriquidor. Tot i així l’experiment està obert a noves incorporacions.

Els dissenys estan plantejats exclusivament com a peces experimentals i no seran utilitzades amb cap altra finalitat.

Esperem que sigui un experiment molt enriquidor per a tots! De moment, els dos primers cartells de Dorian i Art of Many són un bon punt de partida. Esteu atents a les noves creativitats, i a veure com evolucionen els cartells gràcies a la col · laboració, el remix i la reutilització.

Us esperem al congrés!