Sustainable Challenge’20

ho

Iniciativa que vol replantejar el futur del sector des del punt de vista de la sostenibilitat a partir de la perspectiva de gènere.

El passat industrial tèxtil comú entre Barcelona i Manchester és el punt de partida d’una iniciativa conjunta entre MODA-FAD, el festival Design Manchester i el British Council, que vol replantejar el futur del sector des del punt de vista de la sostenibilitat a partir de la perspectiva de gènere.

Al Sustainable Challenge 2020, 40 estudiants de diferents disciplines del disseny d’escoles de tot el país i del Regne Unit, assessorats per expertes de les dues nacionalitats, treballaran en grups mixtos i heterogenis desenvolupant dissenys i conceptes de moda que, més enllà de feminitzar els homes o masculinitzar les dones, compartiran l’objectiu d’entendre altres perspectives fora del normatiu i així poder aplicar noves metodologies dins dels processos de creació i distribució de la moda. Una marató de creació on es posarà la mirada en nous enfocaments i es desenvoluparan propostes en àmbits de la moda com el disseny, el patronatge, el màrqueting, el periodisme especialitzat, el retail design, el càsting, la fotografia, l’estilisme i la comunicació, tot això sota el comissariat de Roberto Piqueras i Lucy-Isobel Bonner, comissàries del Sustainable Challenge 2020.

Aquesta segona edició del Sustainable Challenge formarà part del festival Design Manchester (del 12 al 16 de novembre) i culminarà a la Barcelona Design Week (del 17 al 26 de novembre).

 

Vídeo resum del Sustainable Challenge 2020

 

Els comissaris:

Roberto Piqueras, creatiu i educador social

Des dels 21 anys, Roberto Piqueras qüestiona els fonaments de la moda, sobreviure als mecanismes de la indústria per a les masses i crear connexions entre diferents continents. El 2015 va deixar la seva residència de l’est de Londres per tornar a la seva Sabadell, la seva ciutat natal, per perdonar tot el que odiava durant la seva infància i ampliar la seva formació acadèmica en educació social.

 

Lucy-Isobel Bonner, creativa i professora

Lucy-Isobel Bonner és un creatiu multifuncional amb un enfocament predominant en escenes contraculturals. Amb una àmplia formació en estilisme de moda a través de vestits editorials, comercials i basats en el client, l’autenticitat és l’arrel del seu treball. Utilitzant el càsting, l’estil i la direcció de campanyes per cultivar la conversa entorn del context cultural en què es troba la moda, el treball de Bonner ha aparegut en publicacions com Crack, Dazed, i-D i VOGUE. Actualment és professor de Fashion Image Making & Styling a la Universitat de Salford amb acadèmies anteriors, inclòs el London College of Fashion i l’Institut Français de la Mode.

 

Sobre el «Sustainable Challenge»

El Sustainable Challenge és un programa anual de MODA-FAD que parteix del compromís de l’entitat de treballar per aportar solucions a favor de la sostenibilitat de la indústria de la moda. En aquest sentit, el projecte està alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides i en aquesta nova edició implica directament, en major o menor mesura, cinc d’ells:

5) Igualtat de gènere
(8) Treball decent i creixement econòmic
(9) Indústria, innovació i infrastructura
(10) Reducció de les desigualtats;
(12) Producció i consum responsable.

 

Bases