Tom Edicions i MT Instrumenta guanyen el Premi Campari

ho

Aquest guardó destaca els productes més innovadors del Design Market, en les categories Professional i Nou Talent.

La tercera edició del Premi Campari al Disseny més innovador del Design Market, lliurat durant la festa d’inauguració d’aquest mercat el divendres 14 de desembre, va distingir el llenguatge sensible i innovador per representar la música de Tom Edicions, una de les 110 marques de creadors seleccionats per a la sisena edició del mercat per als amants del bon disseny que organitza el FAD.

El jurat, format per Pep Quilez, Gennís Senén, Xavier Graus, Daniel Ayuso, Ximena Pérez Grobet i Olivia Ricard, per part del FAD, i de Gemma Tossal per part de Campari, també va premiar, en la categoria de Nou Talent, a Álvaro Moreno i Gemma Trellisó, estudiants de Disseny Industrial a l’Escola Superior de Disseny ESDI de Sabadell, pel treball realitzat en les seves coberteries “Picats”, realitzades artesanalment en alpaca, que operen sota la marca MT Instrumenta.

 

El president del FAD, Jordi Montaña, el president de l’ADG-FAD, Daniel Ayuso, i Gemma Tossal, brand manager de Campari, amb els guanyadors del Premi Campari, Álvaro Moreno i Gemma Trellisó, de MT Instrumenta (foto superior) i Laia Clos de Tom Edicions (foto inferior)

 

La 7a edició del Design Market by FAD va reunir durant el cap de setmana del 14 al 16 de desembre a 8.000 persones al Disseny Hub Barcelona, ​​que van poder comprar en un ambient molt creatiu els regals més originals de mans dels dissenyadors independents, artesans i artistes més creatius de la ciutat.

 

Les quatre estacions, SisTeMu
‘Les quatre estacions’ fa referència a la composició musical del compositor italià del segle XVIII Antonio Vivaldi. Essencialment es tracta d’una interpretació dels quatre concerts per a violí d’aquesta peça mestra del barroc. Cadascun dels pòsters és la traducció completa d’un concert -una estació- tocada pel violí principal.

 

 

Per crear ‘Les quatre estacions’, els dissenyadors de Mot Studio han creat un prototip -SisTeMu- un sistema gràfic de notació que interpreta textura musical.

SisTeMu tradueix la notació musical en formes geomètriques simples i colors bàsics, explorant les harmonies rítmiques i melòdiques que es troben en les composicions musicals.

D’alguna manera simplifica la complexitat de l’estructura matemàtica, fent-la atractiva a l’espectador a través d’una narrativa visual.

El jurat li va atorgar el premi per “la capacitat de transformar la música en una peça visual molt atractiva i la sensibilitat a l’hora de fer-ho, amb un procés molt precís i un resultat visualment preciós”.

 

 

Cara B de l’estudi Mot, Tom Edicions realitza projectes de disseny no subjectes a encàrrec previ que neixen de la inquietud d’explorar diferents àmbits i llenguatges del disseny gràfic, sempre partint de la conceptualització d’un tema o de l’interès per una àrea concreta.

 

Coberteria “Picats”, de MT Instrumenta
Álvaro Moreno i Gemma Trellisó operen sota la marca MT Instrumenta, per a la qual han creat diferents conjunts de coberteria artesanal. Tots dos són estudiants de l’Escola Superior de Disseny ESDI de Sabadell.

 

 

“Creem paral·lelament des de zero a partir de planxes o intervenim en coberteria antiga. Aquest aspecte ens agrada molt, ja que són elements oblidats i en desús, amb un llarg recorregut emocional “, expliquen. La seva producció i acabats no només són el resultat del treball manual, sinó també d’una sèrie de valors històrics i de respecte al passat que aquests joves dissenyadors professen.

El jurat del Design Market els va atorgar el premi “per la seva capacitat de donar una segona vida i valor als objectes aparentment obsolets d’una manera creativa”.

 

A partir d’ara, Álvaro i Gemma tenen com a objectiu continuar amb el seu projecte. “No només ens agradaria vendre, sinó també portar a terme col·laboracions amb artistes o dissenyadors, per esdeveniments gastronòmics”, conclouen.