Exposició dels Premis Enjoia’t 2022

ho

Mostra de les 26 peces seleccionades, en les categories Professional i Estudiant, que opten als guardons.

La joieria contemporània pren el protagonisme durant els mesos de setembre i octubre a l’edifici Disseny Hub Barcelona de la mà del Museu del Disseny i l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD). La programació donarà el tret de sortida amb la inauguració de l’exposició «Enric Majoral. La joia expandida», organitzada pel Museu, i dels Premis Enjoia’t, organitzats per l’A-FAD, el dia 22 de setembre de 2022 a les 18.00 h.

Els Premis Internacionals de Joieria Contemporània Enjoia’t arriben a la 27a edició presentant les peces més transgressores que qüestionen els límits de la pròpia joieria contemporània. El certamen, que enguany ha rebut més inscripcions que mai, vol donar compte de la importància d’aquesta disciplina artística a casa nostra i a nivell mundial amb les propostes més punteres del sector.

L’exposició recull un total de 26 peces dividides en les dues categories de participació: 14 joies seleccionades en la categoria Professional i 12 en la categoria Estudiant. Els encarregats de presentar aquesta selecció han estat els membres del jurat, format per cinc professionals del sector que, en els seus respectius àmbits, excel·leixen per fer créixer la presència de la joieria contemporània a nivell local i internacional. El jurat d’aquest any l’han format Enric Majoral, joier i president del jurat; Grego García, professora del postgrau a l’Escola Massana i propietària d’Amaranto joies; Juan Riusech, joier, comissari d’exposicions, fundador de la galeria/col·lectiu Alliages; Trinidad Contreras, joiera; Leo Caballero, cofundador de Klimt02; i Anna Rafecas, joiera, esmaltadora i docent de l’Escola d’Art Arsenal.

Les 26 peces seleccionades i que es podran veure a l’Espai C (planta -1) de l’edifici Disseny Hub Barcelona, denoten el caràcter internacional dels premis, representant diversos països: Alemanya, Canadà, Corea, Espanya, Estats Units, Holanda, Irlanda, Itàlia, Japó, Mèxic i Xile.

Com a novetat d’aquest any, gràcies a la col·laboració de l’A-FAD amb Hannah Gallery by Klimt02, la majoria de les peces seleccionades es posaran a la venda a la plataforma online mundialment coneguda i de referència al sector, durant un temps limitat. Un dels objectius dels guardons passa per oferir accions comercials als participants, i aquest any s’ha materialitzat gràcies a la col·laboració amb la plataforma i galeria barcelonina.

D’entre totes les peces seleccionades, el jurat haurà d’escollir un màxim de dues finalistes i una guanyadora en cadascuna de les categories de participació. Les dues persones que resultin guanyadores, tant en categoria Professional com Estudiant, podran participar gratuïtament a la Fira Joya Barcelona l’any 2023, fira de referència del sud d’Europa, i tres peces de la seva col·lecció formaran part del circuit expositiu 2022-2023 del col·lectiu Alliages que es podrà veure als principal punts d’atracció de la joieria contemporània europea.