Premis Enjoia’t – CON-X-IÓ

ho

Unes propostes que qüestionen i transgredeixen els límits entre allò humà i allò no humà, posant el focus en la sostenibilitat, la traçabilitat i les xarxes multiespècie.

Els Premis Internacionals de Joieria Contemporània Enjoia’t arriben a l’edició número 28 amb una selecció de peces a l’avantguarda de la joieria artística global. El jurat d’enguany, format per set professionals del sector amb reconeixement internacional, ha triat un total de 29 peces provinents de 9 països: l’Argentina, Xile, la Xina, Itàlia, Països Baixos, Palestina, Espanya, Alemanya i Ucraïna.

Aquestes obres, dividides en les categories Professional i Estudiant, competiran per diferents guardons i s’exhibiran a l’Espai C del Disseny Hub Barcelona entre setembre i desembre.

 

Autoria: Lola Giuffré. Títol: «Sepal»
Autoria: Lola Giuffré. Títol: «Sepal»

 

Inspirada en les xarxes multiespècie de la filòsofa Donna Haraway, aquesta edició s’enfoca en perspectives que transcendeixen l’humà i promouen noves maneres de relacionar-nos amb el nostre entorn. Enjoia’t – CON-X-IÓ advoca per pràctiques sostenibles, com la reutilització i la resignificació i la traçabilitat dels materials, per a fomentar un futur més conscient i solidari. La selecció de peces exposada ens convida a formar part del futur de la joieria contemporània i a contribuir a un món més respectuós amb totes les formes de vida.

 

El jurat i les categories

L’exposició inclou les 29 peces selecionades, 15 en la categoria Professional i 14 en la categoria Estudiant, que han estat escollides per el jurat professional d’enguany, format per:

 

Els premis

Totes les peces seleccionades s’exposaran al DissenyHub de Barcelona i estaran a la venda a través de la plataforma en línia de Klimt02 i la seva galeria Hannah Gallery. Els guanyadors i finalistes també participaran de manera gratuïta a la Fira Contemporània High Craftsmanship Barcelona 2025.

Pel que fa a la persona guanyadora, tindrà l’oportunitat d’incloure la peça presentada al concurs, i un màxim de dues peces més de la seva autoria, en el circuit expositiu de la Association Alliages, en una mostra que itinerarà perles principals cites europees amb la joieria contemporània. A més, la peça guanyadora del Premi Professional Enjoia’t 2024 es destinarà al fons patrimonial del DissenyHub de Barcelona (si la persona guanyadora així ho desitja).

Les peces es poden adquirir en línia a través d’un QR, amb la voluntat d’incentivar l’intercanvi comercial, les oportunitats professionals i la divulgació de les peces seleccionades que mostren una alta qualitat, excel·lència conceptual, material i tècnica.