La producció de l’alteritat

ho

A través d’obres d’artistes, dissenyadores i creadores internacionals, aquesta exposició explora els marges de la producció estandarditzada, mostrant allò altre, allò que se surt de la norma i la posa en evidència.

A mesura que analitzem el procés de creació dels objectes, de les ciutats, de les cançons, dels monuments, de la roba, de les tipografies i en general de tot el que ens envolta ens adonem que respon a un conjunt complex de normes socials i culturals. Donem per descomptada la “normalitat” i alhora establim allò que no ho és, el que queda al marge.

Però qui, quan i per què s’han establert aquestes normes o paràmetres rectors que travessen la pràctica disciplinar del disseny, l’arquitectura i l’art?

Aquesta exposició n’explora justament els marges, és a dir, la producció de l’alteritat. A través d’exemples d’obres d’artistes, dissenyadores i creadores internacionals prova de fer evidents els múltiples processos de diferenciació, segregació, categorització i jerarquització que poblen les creences i els imaginaris estètics del Nord Global, erigits en la colonització territorial, cultural i social dels darrers segles.

L’exposició ha estat curada per Maite Borjabad y comta amb la participació d’artistes i creadors com Khyam Allami, Buzigahill, Sandra Gamarra, Daniel Gasol, Saba Innab, Jessica Kairé, Joiri Minaya, Tuan Andrew Nguyen, Lucía C. Pino, Fernando Portal, Youssef Taki, Clarissa Tossin i Santiago Yahuarcani.

Reserva entrada a la inauguració