Design Beyond Technology

ho

L’objectiu principal és fer reflexionar als dissenyadors i assistents sobre el seu rol de futur dins la seva disciplina en relació amb la tecnologia.

Visions of Future és la primera edició de Design Beyond Technology, que neix de la necessitat de posicionar Barcelona dins el mapa internacional de cites sobre disseny, innovació i noves tecnologies. És el nou projecte que impulsa l’Associació de Disseny Industrial del FAD amb una periodicitat biennal, de manera intercalada amb els ja honorífics Premis ADI. Les jornades tindran lloc els pròxims dies 21 i 22 de març del 2019 a l’edifici Disseny Hub Barcelona.

Les jornades s’estructuren en quatre conceptes clau: disseny, tecnologia, futur i societat. L’objectiu principal és fer reflexionar als dissenyadors i assistents sobre el seu rol de futur dins la seva disciplina en relació amb la tecnologia. La millor opció serà posicionar-se al vèrtex on conflueixen disseny i tecnologia?

Un dels punts forts de les jornades és acostar ponents de renom internacional del sector de les noves tecnologies a Barcelona i ser una plataforma per potenciar als locals. Tenim talent, tenim innovació, pensem en clau de futur; doncs ensenyem-ho al món.

Vivim la Quarta Revolució Industrial, que es caracteritza per una fusió de tecnologies actualment en desenvolupament que està desintegrant les fronteres entre les esferes física, digital i biològica. Per tant, creiem que el disseny s’ha d’integrar en el procés de qualsevol projecte des de l’inici, per deixar d’ésser una solució estètica i passar a liderar el futur de la tecnologia al servei de la societat.

 

A qui va dirigit?

Design Beyond Technology respon als dissenyadors i enginyers, les empreses tecnològiques i start-ups, així com les universitats i els centres de recerca. De la mateixa manera, també és un projecte pensat per al públic general que tingui ganes de conèixer i aprendre nous conceptes entre disseny i tecnologia.

 

En què consisteix?

DBT ofereix entrades d’un dia i dos dies. El programa inclou diferents activitats: DBT conferències, DBT Case Study i DBT Meet a Company. A Design Beyond Technology el participant descobrirà un mapejat dels possibles futurs, molts d’ells especulatius i d’altres tangibles.

 

Programa 

 

Conferències
Dijous 21/03 de 16:00 a 21:00 h

Joao Albuquerque – BIG

Steven Goldfarb –  ATLAS Experiment, CERN

Francesca Sangalli – SEAT

Aldo Sollazzo – Noumena

Roger Pujol i Elina Nilsson – B-Reel

 

Conferències
Divendres 22/03 de 9:30 a 14:30 h

Toni Juan – Metempsy

Moon Ribas – Cyborg Arts

Tej Chauhan – Industrial Designer

Petter Neby – Punkt.

Alfred Batet – Simon

Marc Real – Perspectiva +  Xavier Majoral – Stimulo  +  Ruben Barrientos – LEITAT  +  Sofia Majan – ZINC 

 

Consulta el programa
Tickets