Montesa i la Fundació Mies, guardonats per la seva trajectòria als Premis ADI 2024

ho

Els dos guardons honorífics s’han fet públics i tenen una secció pròpia dins l’exposició dels Premis ADI.

Els dos guardons a trajectòries inclosos en els Premis ADI es van fer públics el passat 30 de maig durant la inauguració de l’exposició «Premis ADI 2024. Disseny industrial i cultura del disseny». Aquests guardons es lliuren a entitats o persones que destaquen per la seva trajectòria continuada en la seva aposta per l’excel·lència en el disseny o en la promoció d’aquest. En aquesta edició, amb el Premi Delta Trajectòria s’ha volgut destacar l’empresa de motocicletes Montesa, i amb el Premi ADI Cultura Trajectòria, la Fundació Mies van der Rohe.

 

Montesa, Premi Delta Trajectòria 2024

La junta de l’ADI-FAD ha decidit concedir el Premi Delta Trajectòria a Montesa, empresa dedicada a la fabricació de motos des de fa més de set dècades, que s’ha convertit, gràcies a l’especialització i a la recerca de l’excel·lència, en una de les empreses més longeves del sector.

Al llarg de tots aquests anys, Montesa s’ha distingit per models tan emblemàtics com la icònica Montesa Cota, comercialitzada ininterrompudament des de 1968, amb qui debutaria per primera vegada en competicions internacionals, esdevenint un referent mundial en el sector del Trial.

El reconeixement del Premi Delta d’Or, l’any 1962, obtingut pel disseny de la Impala; el Premi Delta de Plata, l’any 1968, per la Cota 247; o el Premi Delta de Bronze que l’any 2020 obtingué la Cota 301RR, posen de manifest el compromís de l’empresa catalana pel disseny industrial.

Una empresa formada per un equip de persones apassionades per la seva feina i el seu sector i que formen part, gràcies a l’estima i admiració de diverses generacions, del patrimoni material i immaterial del nostre país.

 

Montesa Impala, Delta d’Or 1962

 

Fundació Mies van der Rohe, Premi ADI Cultura Trajectòria 2024

El Jurat ADI Cultura 2024 ha decidit concedir el Premi ADI Cultura Trajectòria a la Fundació Mies van der Rohe, per la seva persistent activitat cultural, impulsant el debat i la sensibilització sobre temes d’arquitectura, urbanisme, art i disseny.

La fundació fou creada l’any 1983 per l’Ajuntament de Barcelona, per a la reconstrucció del pavelló alemany, projectat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich per a l’Exposició Internacional de 1929.

Durant més de quaranta anys, ha sabut preservar el seu llegat patrimonial, símbol del Moviment Modern, com l’epicentre on articular exposicions, congressos, conferències, premis, tallers, instal·lacions i esdeveniments culturals a nivell local i internacional, preservant l’herència rebuda i contribuint activament a la promoció i el diàleg del sector.

 

© DIEGO MARTÍNEZ – Fundació Mies van der Rohe-Barcelona