ADI Making Of… Disseny i Cinema

ho

A partir de tres experiències professionals, es dibuixarà una panoràmica per entendre com els objectes, tant físics com virtuals, formen part de la cultura material que el cinema reprodueix alhora que modela.

Els objectes sempre han estat presents i utilitzats en les pel·lícules i sèries, i en algunes ocasions fins i tot dissenyats especialment. I no només aquells que surten per la pantalla, sinó també els necessaris per a la realització de la pel·lícula. També, professionals del disseny fan servir tècniques narratives cinematogràfiques per desenvolupar o presentar els seus productes.

L’estudi del cinema des del punt de vista del disseny ens pot portar a entendre cultures del passat, a imaginar mons del futur, a analitzar innovacions tecnològiques, o inclús a veure quina imatge ofereix la representació del sector a les pel·lícules.

Aquesta edició d’ADI Making Of no segueix el format tradicional, sinó que ofereix tres perfils diferents però complementaris, que actuen dins el sector cinematogràfic i amb una forta connexió amb el disseny de producte. A partir de diverses experiències professionals, es dibuixarà una panoràmica per entendre com els objectes, tant físics com virtuals, formen part de la cultura material que el cinema reprodueix alhora que modela.

Guim Espelt Estopà, dissenyador i investigador en disseny.
La sessió será presentada per Guim, interessat en les relacions que s’estableixen entre el disseny i la ficció, i concretament la cinematogràfica. La seva tesi doctoral està dedicada a la representació de la pràctica del disseny de producte al cinema.

Atrezzo Artigau, empresa de complements escènics des d’abans del naixement del cinema.
La família Artigau porta ja sis generacions dedicada a la col·lecció de tota mena d’objectes originals i contemporanis de cada època, i que han aparegut en gran quantitat de pel·lícules. Jordi Artigau actua com a proveïdor i assessor per a tota classe de produccions artístiques nacionals i internacionals.

Onírikal Studio, estudi d’efectes visuals, animació 3D i post-producció per a cinema i televisió.
L’estudi ha col·laborat en produccions cinematogràfiques de primer nivell (Scott Free, Netflix, Amazon Prime Video, FOX, Filmax, etc.) i ha estat guardonat en més de 70 ocasions. Jaume Campos és cap de 3D i supervisor VFX de l’estudi.

Maite Sánchez Balcells, directora d’art per a cinema i televisió.
Ha treballat en pel·lícules de José Luís Guerín, Isaki Lacuesta, Cedric Kaplish, Antonio Chavarrias, Jaime Chavarri o Laura Jou, en programes de televisió, i en sèries per plataformes digitals com Movistar+ i TNT. Actualment, també imparteix classes de Direcció Artística a l’escola de cinema ECIB.

Aquest esdeveniment forma part del programa CineDesign3, organitzat per Elisava i LLA-CRéatis (Universitat de Toulouse – Jean Jaurès).