Diàlegs sobre Joieria Responsable. Contemporani vol dir sostenible

ho

Espai de diàleg sobre les possibilitats d’una nova joieria que és ètica i sostenible, amb tres firmes sòcies de l’A-FAD.

La sostenibilitat, en els últims temps, ha pres caràcter d’urgència i ha penetrat amb força en tots els sectors i àmbits de la vida. I és que, ens diu la ciència, ja no hi ha marxa enrere si no ens volem quedar sense planeta. En el camp de l’art contemporani, l’esperit crític i les formes de repensar el món des de la comunitat i la solidaritat, en contraposició amb l’individualisme capitalista, comencen a esdevenir referència. També en joieria neixen iniciatives col·lectives basades en la cooperació que volen demostrar que és possible exercir l’ofici de manera respectuosa amb els drets de les persones i amb la natura. Des d’aquesta nova concepció de la joieria, l’expressió creativa i estètica adquireixen tanta importància com els valors de la justícia social i la sostenibilitat.

«Diàlegs sobre Joieria Responsable» vol partir de la reflexió entorn a la sostenibilitat com a nova contemporaneïtat i aprofundir en els elements que conformen la joieria responsable en tant que proposta de present i de futur, un horitzó que és alhora la pràctica quotidiana -proactiva i en evolució constant- que ens hi va apropant.

En parlarem amb Teresa Estapé, Júlia Mirete (Juia Jewels) i Francesc Picanyol (Majoral), en una conversa guiada per la periodista Eugènia Sendra, per a descobrir diferents aproximacions per a iniciar aquest recorregut. Les tres firmes són sòcies de l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD) i fundadores del col·lectiu ORIGEN – Gold for Future, una iniciativa nascuda a Barcelona l’any 2020 per contribuir a empènyer un procés de canvi cap a un nou model de joieria (responsable).

La trobada serà el dijous 6 d’octubre, a les 18:30, a l’Aula M (planta -1) de Disseny Hub Barcelona, en el marc de la programació dels Premis Internacionals de Joieria Contemporània ENJOIA’T 2022. L’assistència és gratuïta, via inscripció prèvia a través del formulari d’inscripció.

Formulari d’inscripció