Racons Públics / concurs: participa en el disseny de la ciutat


 
Documento sin título
menú
convocatòries
seleccionats
idioma
 

Sarrià / 09 Duquesa d'Orleáns

 

// Projectes Seleccionats

 
 
/ AUTORS
Irene Bargués Sentís i Maria Ribes Eritja

/ TÍTOL
Reaprofitant pilotes de ping pong!
 
Definim un espai a partir d’unes directrius que ens organitzaran els elements de la proposta. Aquestes venen marcades per la circulació natural de la gent que surt de la parada del Ferrocarril, i la direcció de les jàsseres del pont on hi col•locarem un fals sostre format per una lleugera subestructura de pilotes de ping-pong reaprofitades (per aquest espai s'accedeix al centre de tennis taula del districte).
El paviment continu a les escales i el mobiliari urbà (aparcaments de bicicletes, papeleres i pilones, que aporten colors i lluminositat a l'àrea) ens ajuden a entendre i definir aquest lloc de pas, d’estacionament i de trobada. Col•locarem un gual per reduir la velocitat dels cotxes que circulen pel carrer Duquesa d’Orleans.'
 
 
 
/ AUTORS
José Conde Martínez y Andrea Imaz Muga

/ TÍTOL
Hung bicing
 

El “hung bicing” planteja una estació de bicing en altura aprofitant la volumetria del lloc, allibera la limitada superfície, que se cedeix al vianant i potencia les funcions de intercambiador urbà de l'emplaçament.

 
 
 
/ AUTORS
Maria Ruiz i Andreu Cortada

/ TÍTOL
Riera
 

Partim de la idea de limitar l'espai com si és tractés de reconduir les aigües de l'antiga riera que transcorria pel carrer Duquesa d'Orleans.
Aquests límits dibuixen un embut que fa de transició entre els diferents amplades del carrer. Les circulacions en aquest àmbit, promogudes per un costat per l'accés a l'estació dels ferrocarrils i gimnàs, i per l'altre a una rampa i accés rodat a un local "erosionen" unes cavitats als nous límits. Així optimitzem els espais de circulació i eliminem els residuals.
Aconseguim donar un imatge d'unitat, pulint el volum inicial sota el pont, que fa a la vegada de marquesina d'accés a l'estació.
Aquest espai es materialitza amb uns plans de xapa mètal.lica perforada i pintada que il.lumina des de l'interior, deixa entreveure la subestructura, ordenada segons el ritme de les bigues del pont.

 
 
 
/ AUTORS
Pablo Tena Gómez i Petra Stern

/ TÍTOL
la ciutat continua
 

Sota el pont de la Duquesa d’orleans ens trobem més d’un racó que interromp la desitjada continuitat de l’espai urbà.
El reclau que es forma a l’altre costat de la sortida dels ferrocarrils és el cas més evident però no l’únic.
Es propasa un actuació única que elimini tots els racons. Un sòl pla que es plega per a tancar els espais residuals i donar continuitat a la ciutat. La actuació genera tres nous espais interiors: un vestíbul, un local que es pot vendre o llogar i que podria albergar un bar que doni vida a la sortida dels ferrocarrils, el bar del racó i finalment un vestíbul pel centre d’esport.

 
 

Organitzat per
Amb el suport de