FAD
Inici > Publicacions > Racons Publics 2010

Racons Publics 2010

 

El FAD presenta el llibre que recull els projectes finalistes i guanyadors de Racons Públics 2010. Fomentant un procés de participació ciutadana propositiva articulat a través d'un concurs públic, es van rebre més de 600 projectes arquitectònics adreçats a recuperar diversos racons de Barcelona en estat d'abandonament o degradació. Els treballs guanyadors es van presentar com un avançament a títol d'estudis previs o avantprojectes, a l'espera que l'Ajuntament de Barcelona, a través dels districtes i en funció de la seva viabilitat, decideixi realitzar el projecte i encarregar-lo al guanyador.

Cada districte va comptar amb un jurat de pre-selecció, que va escollir tres o quatre finalistes per a cada emplaçament. Així, el nombre de projectes pre-seleccionats va ser de 37. D'entre aquests, un jurat final en va seleccionar 11 (un per a cada districte i dos per a Gràcia) seguint criteris de viabilitat, economia, creativitat i sostenibilitat. Aquest jurat final estava format per Manel Clavillé, Oriol Clos, Beth Galí, Albert Garcia Espuche, Isabel López Vilalta, Xavier Theros, Jeroni Villanueva i els comissaris del concurs Racons Públics Sara Dauge i Àlex Giménez. Al llibre que ara es publica s'hi inclouen tant els projectes guanyadors com els finalistes. A la introducció, Dauge i Giménez fan balanç d'aquest projecte pioner que ja prepara la seva tercera edició a Barcelona i la primera a Castelló de la Plana i a Bilbao. Així mateix, està previst que Racons també es desenvolupi a París i São Paulo.

Un dels projectes que es presenten en aquest llibre, el replantejament de l'espai circumdant de l'Ateneu Hortenc, al barri d'Horta Guinardó, es va executar i va ser inaugurar el passat mes de juny. Aquesta intervenció, obra d'Eva Sànchez i Pablo Roel, dota de significat el mur existent, incorporant la paraula Ateneu amb lletres de diferents mides i relleu.

Pots veure i descarregar la publicació de forma gratuïta des d'aquí

Enviant...
El correu electrònic s'ha enviat correctament