FAD
Inici > Projectes > TALLERS OBERTS BCN (anual)

TALLERS OBERTS BCN (anual)

 

Cada any Tallers Oberts dóna la benvinguda a tots aquells que volen i s'atreveixen a anar més enllà del resultat final de l'experiència artística, de l'obra d'art preparada per ser contemplada.

La funció dels Museus i de les sales d'exposicions ha estat i és, encara en molts casos, mostrar i conservar el patrimoni artístic, el fruit de la creació: l'obra d'art.

Quan s'obren les portes dels tallers dels artistes se'ns convida no només a veure, a observar, a contemplar o a admirar el que ells estan creant sinó a formar part, també, del procés creatiu, un procés que estableix un diàleg entre l'artista, la seva obra i l'entorn que la conté; entre la seva obra i el públic. Veiem els artistes en el seu entorn habitual de treball, on juguen amb els materials, on elaboren esbossos, maquetes, prototipus que plasmaran allò que es reconeixerà com el seu propi llenguatge artístic.

Quan els artistes ens obren casa seva, la seva vida, ens conviden també a descobrir infinitat de matisos i detalls que embolcallen l'obra des de la seva intimitat més pregona encabida en un lloc, el taller, com a "locus amoenus" que conté passat, present i futur.

Tallers Oberts proposa mirar i experimentar l'art d'una manera diferent, on l'experiència estètica es nodreix de la intersecció d'un públic que itinera, que viatge pels carrers de la ciutat buscant en l'obra d'art quelcom que l'aproximi a l'artista que viu i treballa a Barcelona i per a Barcelona.

Magda Polo Pujadas, Presidenta de l'A FAD

Enviant...
El correu electrònic s'ha enviat correctament