Petites Editorials / Pequeñas Editoriales header image 3

El taller Petits editors, grans llibrestaller retallat

Aquest taller es planteja com una experiència lúdica entorn el món 
de la edició i es dirigeix a un públic familiar on pares i fills treballin conjuntament.

Durant el taller s’expliquen de forma senzilla i entenedora, les bases del procés de feina d’un editor: des de la selecció d’autors i escrits fins a la definició d’un preu i un mercat, passant per les decisions de disseny del llibre i la redacció d’un títol.
Aquests aspectes s’expliquen mitjançant dibuixos i abarquen metodologies tant tradicionals com les pròpies d’una societat digital. Desprès es passa a la part pràctica, on cada participant realitza un llibre seguint el procés descrit.

Per tal de desbloquejar conceptualment als participants davant la pàgina en blanc, els monitors del taller comenten una selecció de 15 llibres d’art i infantils, que descriuen fets senzills i qüotidians. Aquesta bibliografía també permet explicar gèneres com el diari personal, el llibre de viatge, l’album, els mapes, el conte, etc… Tot plegat amb la intenció de que els assistents trobin formats per començar a fer el seu llibre.

La metodologia que segueix el taller és totalment pràctica. Inclou tot un seguit de materials amb els que els participants poden treballar de forma manual i intuïtiva. A més, el taller potencia el desenvolupament del collage com a técnica amb una gran capacitat creativa i resultats visuals molt contundents.

La duració del taller s’estima en 2 hores i està pensat per a tot tipus d’edats, tot i que és important que els nens menors de 8 anys vinguin acompanyats d’un adult que els ajudi a desenvolupar el seu projecte.

< Tornar / Volver