Inici > Noticies > Neix el Nou MODA-FAD, associació de moda integrada en el FAD

Neix el Nou MODA-FAD, associació de moda integrada en el FAD

 

Un grup de dissenyadors de moda crea una nova associació de professionals i empreses relacionades amb aquesta disciplina integrada al FAD. El Nou MODA-FAD tindrà la seva seu al Disseny Hub Barcelona, el centre de referència del disseny a la ciutat de Barcelona, compartint espai amb la resta d'associacions del FAD en el mateix edifici que acull el Museu del Disseny de Barcelona i el BCD.

En aquesta primera etapa de l'associació, la seva junta directiva estarà formada pels següents membres:

- Edgar Carrascal (president) es va especialitzar en disseny de moda entre Medellín, Nova York i Barcelona. Ha treballat i col·laborat amb grans marques a més d'haver creat la seva pròpia, presentant col·leccions a la 080 Barcelona Fashion.

- Mireia Playà (vicepresidenta)ha viscut la seva infància envoltada de sabates gràcies al negoci familiar de distribució de calçat. Ara dissenya per la seva pròpia marca de sabates veganes, apostant per materials que respecten als animals.

- Elisenda Oms (secretària) i Elisabet Carlota (vocal) creen la marca CARLOTAOMS l'any 2014. Realitzen col·leccions de sèrie limitada i de Km 0 promovent la indústria tèxtil local. En dos edicions consecutives han obtingut el Premi Nacional al Disseny Emergent a la 080 Barcelona Fashion.

- Pau Esteve (vocal)dissenya moda còmoda i versàtil per un públic urbà i compromès amb la seva realitat. Presentant col·leccions entre Berlín i Barcelona, l'any 2017 va quedar entre els primers finalistes al prestigiós premi ´Who´s on Next' de Vogue Espanya.

- Antonio Calderón (tresorer) disposa d'una llarga trajectòria en el sector especialitzat del gènere de punt. A més de col·laborar amb marques destacades del panorama barceloní, produeix peces de punt d'aire contemporani per a la seva pròpia firma, Matalafria Knitwear

La nova junta s'ha proposat dur a terme activitats i projectes que posin en valor les professions relacionades amb la moda, des de la confecció de peces a la comercialització d'aquestes. La nova associació vol apostar per iniciatives que ajudin a donar continuïtat a creadors amb vocació comercial i fer pedagogia en el consum de moda, per tal d'aportar als ciutadans les eines necessàries per a esdevenir consumidors conscients, assumint el seu rol vital en el cicle industrial.

L'esperit de la recent fundada Associació per al Foment de la Moda es resumeix en els següents punts:

- Es mourà amb els valors de l'autonomia, la innovació i la qualitat.

- Defensarà la "marca Barcelona" i apostarà per les relacions internacionals.

- Contribuirà al desenvolupament empresarial i a la reconstrucció del teixit industrial del país.

- Apostarà per la dignificació dels oficis relacionats amb la moda.

- Cercarà sinèrgies entre institucions, escoles, empreses i entitats relacionades amb la moda i treballarà sobre la base d'una fórmula participativa on es donarà veu a tots els col·lectius.

- Buscarà ser una referència en tots els àmbits del món de la moda, des del disseny de peces i d'accessoris, a l'estilisme, la fotografia o l'empresa.

Estigueu atents a la web i a les xarxes socials de l'entitat perquè ben aviat començaran a desvetllar aquest nou projecte, en el que estaran encantats si hi voleu participar o col·laborar.

 

Enviant...
El correu electrònic s'ha enviat correctament