Inici > Noticies > El FAD i Elisava signen un acord per potenciar Materfad

El FAD i Elisava signen un acord per potenciar Materfad

 

El FAD (Foment de les Arts i del Disseny) i ELISAVA Escola de Disseny i Enginyeria de Barcelona acaben de signar un acord de col·laboració per establir un nou rumb en la direcció i gestió de Materfad. Centre de Materials de Barcelona, fundat l'any 2006 pel FAD i l'únic centre de consulta sobre materials a Espanya dedicat a la innovació amb serveis integrals de materioteca, base de dades, consultoria i formació, i que compta a més amb una xarxa de centres afiliats a Mèxic, Colòmbia i Xile.

ELISAVA, que des del seu inici ha estat un dels principals aliats de Materfad, aposta definitivament per impulsar aquest centre amb el doble objectiu de donar un millor servei als seus alumnes i de fer créixer aquest centre materials, de referència tant a Sud Amèrica com a Europa, amb seu al Disseny Hub Barcelona.

L'acord ha estat signat per Javier Peña, director general d'ELISAVA i per Nani Marquina, presidenta del FAD, que han destacat que la col·laboració entre Materfad i ELISAVA no només enfortirà els lligams entre educació i empresa, sinó que potenciarà molt especialment la investigació en materials, cosa que permetrà desenvolupar el paper cabdal d'aquests en l'avenir del disseny, de la sostenibilitat o de la comunicació, així com en la comprensió de l'impacte del seu ús en la indústria i la societat.

La presidenta del FAD ha subratllat que l'acord donarà resposta als nous reptes de Materfad com a Centre de Suport a la Innovació Tecnològica. Per la seva banda, el director general d'ELISAVA ha destacat que "l'estudi dels materials és un formidable motor impulsor de la innovació, que obre un ventall de possibilitats pràcticament inesgotables. Tant els nous materials avançats com els nous usos que es donen als materials convencionals aporten solucions alternatives i noves vies de desenvolupament socio-econòmic que sens dubte tindran un gran impacte en el nostre futur."


Acord de col·laboració ELISAVA-FAD

L'acord té com a punts principals:

- Consolidar la tasca d'investigació i d'observatori tecnològic en l'àmbit dels nous materials i oferir serveis de consultoria i formació a empreses, professionals, universitats i centres tecnològics.

- Assentar-se, a nivell nacional i internacional, com a lloc de referència per a la societat creativa i productiva en termes d'innovació i de competitivitat.

- Impulsar equips internacionals per a la investigació, el desenvolupament i la innovació, aplegant universitats, centres tecnològics i centres o institucions de disseny.

- Potenciar la formació de talent i la seva transferència entre universitat i empresa, atorgant al coneixement i l'emprenedoria locals major potència a nivell internacional.

- Promocionar i fomentar el contacte amb professionals per facilitar la inserció professional dels estudiants.

ELISAVA i el FAD uneixen forces en aquest projecte que posa en valor investigació, formació, innovació i emprenedoria.

 

Enviant...
El correu electrònic s'ha enviat correctament