Hotel Murmuri

En un edifici històric del número 104 de la Rambla de Catalunya de Barcelona, a la Casa Dolors Vidal de Sagnier, es troba l’Hotel Murmuri. L’edifici va ser dissenyat per l’arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia amb total llibertat d’estil i ornament, ja que es tractava d’un projecte concebut per a la seva família política, la seva dona i ell mateix.

 

L’edifici, de cinc pisos més una planta baixa, compta amb dues façanes exteriors i una tercera que dóna a un pati interior. Les dues primeres s’han conservat íntegrament així com l’escala principal construïda amb volta catalana i els dos patis de llums.

 

Murmuri Façade Detail 1

L’Hotel Murmuri destaca pel seu interiorisme, obra de la dissenyadora britànica Kelly Hoppen, i per la seva arquitectura. Tos dos són un exemple d’excel·lència i correcció gràcies a la seva òptima distribució dels espais, la gran qualitat dels materials emprats i el confort climàtic, acústic i lumínic.

 

Murmuri Lounge Murmuri Residence Grec Detail

Kelly Hoppen ens proposa una temàtica de contrastos entre paraments i mobiliari blanc o clar i negre o fosc. Tota la decoració té un aire “colonial”. Els tons clars es troben a les parets, les teles i les moquetes; els foscos sobretot al mobiliari, aplacats de fusta i parquets foscos, així com a la fusteria exterior i interior (armaris i portes). La pròpia dissenyadora ens proposa un tema recurrent en els biombos dissenyats per ella.

 

Murmuri Suite Detail 3

Murmuri Privilege Room 2

Els diferents suports de comunicació de l’establiment ressalten també per la seva qualitat en disseny gràfic, que crea un contrast interessant amb l’arquitectura de l’edifici. L’estudi Mucho és l’autor del criteri i els elements gràfics emprats (marca, tipografia, colors, papereria, publicacions, etc.) creant una comunicació plena de detalls, de gran qualitat i harmonia.

 

Murmuri Reception Detail 2

Murmuri Superior Room 1

Murmuri Junior Suite living area

Murmuri Residence Atico 2

Rbl. de Catalunya 104, Barcelona
+34 93 550 06 00
www.murmuri.com