Disseny Obert: productes en una cultura en xarxa

És imminent una revolució en el desenvolupament, la producció i la distribució del producte a causa de la naturalesa pertorbadora d’Internet i el fàcil accés a màquines CNC. Disseny Obert és una proposta perquè això passi. L’objectiu és empènyer el disseny industrial a fer-se rellevant en una societat d’informació de xarxes globals. En la presentació s’introdueixen alguns dels seus treballs de disseny obert, el seu context, punts essencials i informació expressats mitjançant aquest nou mètode de disseny. S’hi descriuen algunes revelacions sobre disseny industrial i les seves relacions amb la revolució d’Internet, la creativitat, l’educació i el consumisme.

Ronen Kadushin (1964) és un dissenyador i docent del disseny israelià establert a Berlín des de 2005. Des de 1993 ha impartit cursos de disseny de mobiliari i creativitat de disseny en algunes de les principals acadèmies israelianes i europees. El 2004 Kadushin va desenvolupar el concepte de disseny obert, amb el qual es poden baixar, copiar, modificar i produir els seus dissenys, de forma molt semblant al programari de codi obert. A partir d’aquest concepte, va formar Open Design, una empresa de disseny i producció de mobiliari, il·luminació i accessoris, produïts a Berlín i venuts a Europa i als EUA. Els productes d’Open Design es presenten regularment en exposicions individuals i col·lectives a tot el món i es publiquen en mitjans professionals. Kadushin imparteix cursos de disseny obert en universitats i presenta ponències en conferències. És autor del Manifest de disseny obert.

www.ronen-kadushin.com    /    @RonenKadushin

Per a més informació sobre la intervenció de Ronen Kadushin consulta les diapositives de la seva presentació i escolta o descarrega l’audio:

Ir a descargar

 

Taula rodona II: Pràctiques obertes