DIY en context: del bricolatge al jugaad

Quina és la relació entre els processos col·laboratius d’autogestió i autoproducció contemporanis i les dinàmiques que tenen lloc a les economies informals dels països emergents? A través de la presentació d’exemples i casos d’estudi de Colòmbia, Brasil, Xina i Índia, la xerrada convida a reflexionar sobre principis de disseny locals que puguin ser rellevants per a nous models de producció alternatius al mercat de consum.

Víctor Vinya és dissenyador d’interacció. Va estudiar al Royal College of Art de Londres. Ha desenvolupat tasques de docència i investigació a diferents centres d’Europa, Llatinoamèrica i Àsia. El seu treball se centra en la intersecció entre la recerca en disseny, l’artesania digital i les xarxes i pràctiques obertes, i qüestiona les implicacions socials de les noves tecnologies. Dins de les seves línies d’investigació més recents explora els processos d’innovació que sorgeixen en les economies informals dels països emergents.

www.dosislas.org   /   @vicvina

Per a més informació sobre la intervenció de Víctor Viña, consulta la seva presentació, escolta o descarrega’t l’àudio de la seva ponència:

Ir a descargar

DIY in Context: From Bricolage to Jugaad

 

Taula rodona II: Pràctiques obertes