MediaLab Prado: laboratoris ciutadans per al prototipatge col·laboratiu

Les pràctiques obertes i col·laboratives de la xarxa, com les de programari lliure, poden servir d’inspiració per dissenyar nous models d’institucions culturals que permetin experimentar noves formes de trobada i d’acció col·lectiva. Es tracta de laboratoris ciutadans on la gent es pot ajuntar per posar en marxa projectes oberts a la participació de qualsevol, en què tan important és el resultat final de l’experiment com l’aprenentatge que es dóna entre els participants en tractar de coordinar-se entre ells per dur a terme el projecte.

Marcos García és responsable, juntament amb Laura Fernández, del programa cultural de Medialab-Prado. Entre 2004 i 2006 va ser responsable del programa educatiu de MediaLabMadrid, també amb Laura Fernández, dins del qual van desenvolupar el programa de mediació cultural i el projecte Interactivos. Des del setembre de 2006 és responsable, també al costat de Laura Fernández, de la conceptualització i el disseny de Medialab-Prado, on s’encarrega de la coordinació de les línies de treball i de la programació d’activitats. Ha participat en fòrums nacionals i internacionals sobre cultura digital, medialabs i cultura lliure, com ara el Free Culture Research Workshop, organitzat pel Berkman Center de la Universitat de Harvard, on es va presentar el text A lab without walls (2009), d’Antonio Lafuente, Andoni Alonso i Marcos García. Ha comissariat el taller Ways of Doing. Approaches, Manuals, Tactics, Strategies and the Operational Art, a la Haus der Kulturen der Welt (Berlín, 2009) i ha participat en la conceptualització del Colaboratorio (LPCI), taller d’experimentació i producció col·laborativa de projectes de la Universitat de Salamanca (2009).

www.medialab-prado.es    /    @medialabprado

foto (CC) Ars Electronica

Per a més informació sobre la intervenció de Marcos García consulta les diapositives de la seva presentació, escolta o descarrega l’audio de la seva ponència:

Ir a descargar