Per què el món serà co-o no serà

Resulta fascinant sentir-se testimoni d’alguna cosa que emergeix sense saber molt bé què és, ni per què es produeix, i encara més quan no n’ets només testimoni, sinó també un protagonista involuntari. Això és exactament el que passa amb la nostra societat i la nostra economia, afectades per un canvi poderós, però gairebé imperceptible, que les portarà des del domini de l’individu (jo) cap a la convicció del col·lectiu (nosaltres). Vint anys després de la caiguda del mur de Berlín, i en plena digestió d’una enorme crisi colpejada per l’avarícia i el crèdit insaciable d’una societat de consum, emergeixen nombroses experiències en el món amb el factor comú de la col·laboració. Tant en l’àmbit personal (consum col·laboratiu) com en l’organitzacional (intersecció de negocis) o social (ciutadans activistes), s’evidencia el poder de la «multiplicació» dels actius que conviuen en el sistema. En una era marcada per la fascinació per les xarxes (Internet, xarxes socials, globalització), la clau és adonar-se que el rellevant no són els nodes (les neurones) de la xarxa, sinó les connexions (les sinapsis).

Alfons Cornella és fundador i president d’Infonomia, empresa de serveis d’innovació i, des del 2000, font d’idees per a una xarxa de milers d’inquiets. Ha publicat divuit llibres i més de mil articles sobre la ciència, la tecnologia i la innovació com a motors de transformació de les empreses. És consultor de grans empreses del país i ha dirigit més de cent projectes sobre cultura o dinamització d’innovació en organitzacions. A través de les seves conferències i seminaris sobre innovació transmet personalment les seves idees i experiències sobre «com innoven els millors» a unes quinze mil persones anualment. El 2009 va fundar Co-society, una iniciativa per estimular la intersecció sistemàtica de negocis entre empreses de sectors no coincidents. És autor de Futuro presente: 101 ideas fuerza para entender las próximas décadas (2005), La alquimia de la innovación (2007), en coautoria amb Antonio Flores, Visionomics, 50 ideas y dibujos sobre la nueva dinámica de las organizaciones (2010), 25/50 Dos generaciones, un mismo tiempo, en coautoria amb Berta Segura (2011), i La solución empieza por co- (2012).

www.infonomia.com   /   www.co-society.com   /   @infonomia   /   @acornella

Per a més detalls sobre la intervenció d’Alfons Cornella, consulta les diapositives de la seva presentació, escolta o descarrega’t l’audio: 

Ir a descargar