Fab Lab Network, intel·ligència distribuïda i col·lectiva

El Fab Lab Barcelona és un dels principals laboratoris de la xarxa mundial de fab labs, tallers de fabricació i innovació a petita escala equipats amb màquines de fabricació digital i tecnologies per a la producció d’objectes, eines i aparells electrònics. Els fab labs exploren la relació entre el món digital i el físic. Van començar com un projecte d’extensió del Centre de Bits i Àtoms del MIT i s’han convertit en una xarxa mundial de persones que investiguen sobre la popularització d’una nova manera de producció que afectarà a tots els nivells de la nostra vida: des del món professional de la producció de disseny, arquitectura o industrial, fins a l’esfera domèstica, amb la introducció de la fabricació personal en la nostra vida quotidiana.

Tomas Díez és un urbanista d’origen veneçolà especialitzat en fabricació digital (Fab Academy). Actualment dirigeix el projecte Fab Lab a l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i coordina el programa Fab Academy global, ofert per la xarxa de fab labs a escala mundial. Forma part de l’equip internacional que impulsa els programes Fab Labs and Informalism i Smart Cities by Smart Citizen. Investiga sobre l’ús d’eines digitals per transformar la realitat i sobre la recerca d’un llenguatge més fluid entre màquines i humans a diferents escales, desde microcontroladors fins a ciutats.

www.fablabbcn.org   /    @fablabbcn

Per a més informació sobre la intervenció de Tomas Díez consulta les diapositives de la seva presentació, escolta o descarrega’t l’audio de la seva ponència:

Ir a descargar