alastairparvin

Arquitectura de Codi Obert

Què passaria si, en lloc de que els arquitectes creessin edificis per a aquells que poden permetre’s el luxe d’encarregar-los, els ciutadans comuns poguessin dissenyar i construir les seves pròpies cases? Alastair Parvin discutirà alguns dels propers canvis en la producció arquitectònica i l’economia de l’arquitectura.

Alastair Parvin és dissenyador a 00 (‘zero zero’), Londres. Encara que es va formar en arquitectura i la practica, el seu treball s’estén més enllà del seu marc tradicional i contempla els sistemes econòmics, socials i tecnològics que hi ha darrere d’ella. És cofundador d’WikiHouse, un sistema de construcció de codi obert que utilitza la fabricació digital per fer possible que gairebé tothom pugui baixar-se, adaptar i ‘imprimir’ estructures que poden muntar ràpidament ells mateixos. És el principal autor de ‘A Right to Build’ (Dret a Construir), un projecte d’investigació en curs que aborda la crisi de l’habitatge al Regne Unit, i el potencial pràctic de la planificació oberta i dels desenvolupaments dirigits pels ciutadans per combatre-la.

A part dels seus projectes de disseny, ha escrit per a nombroses revistes d’arquitectura, disseny i política, es dedica a donar conferències i participa en fòrums consultius governamentals sobre temes relacionats amb la ciutat, l’economia del desenvolupament urbà, l’arquitectura, la política de la habitatge i el disseny estratègic.

www.wikihouse.cc    @AlastairParvin