ramonsanguesa

El co-disseny, la co-creació i el pensament interdisciplinari són conceptes fàcils de dir, però difícils d’aplicar. No és així per a Ramón Sangüesa, un gran defensor, actiu promotor i usuari quotidià d’aquestes tècniques a través de l’mútiples i interessants projectes. Ramon està darrere del Hacking Bullipèdia Global Challenge, una eina en línia que té per objectiu convidar a la gent creativa i amb talent de tot el món a contribuir amb les seves pròpies idees radicals al projecte Bullipèdia.

Ramon Sangüesa és un dels fundadors de La Mandarina de Newton on ha impulsat l’àrea de co-creació, el co-disseny i, de forma àmplia, la participació i la hibridació de continguts, formats i disciplines. Alguns projectes en aquesta àrea inclouen Kukuxumusu Relocated (estètica organitzacional i disseny organitzatiu), TalentLab (disseny participatiu en la intersecció d’investigació i educació) o HackingBullipedia (crowdsourcing i creativitat). Ramon Sangüesa és professor de la UPC, investigador afiliat del Center for Organization Innovation i Fellow del Stategic Innovation Lab de l’Ontario College of Art and Design.

www.lamandarinadenewton.com      www.hackingbullipedia.org

Ramon també ha organitzat una sessió sobre disseny crític i especulatiu i el seu encreuament amb el disseny obert.