lauraforlano


Innovació social impulsada per l’usuari i urbanisme de codi obert

La investigació de Laura Forlano està centrada en la intersecció entre les tecnologies emergents, la pràctica material i el futur de les ciutats. Concretament, Forlano investiga les formes emergents d’organització i urbanisme facilitades per les tecnologies digitals mòbils, sense cables i ubiqües amb èmfasi en les pràctiques socio-tècniques i els espais d’innovació. Forlano va participar a la sessió “El Disseny Crític i el Disseny Obert a debat” organitzada en col·laboració amb Ramón Sangüesa, que va comptar amb Lisa Ma, Luiza Prado i Pedro Oliveira.

Laura Forlano és escriptora, investigadora de disseny i fundadora del Mòbile Atelier. Professora Assistent de Disseny de l’Institut de Disseny a l’Institut de Tecnologia d’Illinois. El curs 2012-2013, va ser professora convidada al programa d’Estudis Comparatius de Mitjans de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts. Un dels projectes actuals de Forlano, “Disseny de Xarxes Digitals de l’Espai Públic Urbà”, en col·laboració amb Anijo Mathew (IIT) se centra en l’ús de la tecnologia urbana per a la participació ciutadana. Un altre projecte, ” Col·laboracions de disseny com a sistemes sociotècnics”, va ser finançat per la National Science Foundation i és un estudi comparatiu internacional que se centra en el paper de la tecnologia en el suport a les xarxes de dissenyadors de Nova York, Barcelona i Brisbane. Forlano va formar part del projecte de col·laboració “Para! Escapa’t de l’oficina” que es va incloure a l’exposició The Architecture League of New York ‘s Toward the Sentient City el 2009. Co- editora amb Marcus Foth, Christine Satchell i Martin Gibbs de From Social Butterfly to Engaged Citizen Urban Informatics, Social Media, Ubiquitous Computing, and Mobile Technology to Support Citizen Engagement, que va ser publicat per MIT Press el 2011. La tasca investigadora de Forlano ha estat publicada en revistes com First Monday, the Information Society, Journal of Community Informatics, IEEE Pervasive Computing, Design Issues and Science and Public Policy. També ha publicat capítols de llibres, entre ells de l’editor Mark Shepard Sentient City: Ubiquitous Computing, Architecture, and the Future of Urban Space (MIT Press 2011) i The Architecture League of New York ‘s Situated Technologies i és un col·laborador habitual del bloc de Urban Omnibus. Va rebre el seu doctorat en Comunicació a la Universitat de Columbia.

lauraforlano.org      designingorganizations.org      designingpolicytoolkit.org      www.id.iit.edu/community/faculty/laura-forlano