nealgorenflo

Les ciutats que comparteixen

Amb més d’un 50% de persones vivint en ciutats, l’ésser humà és ara una espècie urbana. La ciutat és on construirem el nostre futur a partir de les decisions que prenguem avui. Què és una ciutat que comparteix? I en quina mesura són rellevants les ciutats que comparteixen en els greus reptes socials als quals ens enfrontem? Quin paper poden jugar els dissenyadors en aquesta transformació urbana? Neal Gorenflo, el fundador de l’innovador moviment col·laboratiu sense ànim de lucre Shareable.net, explorarà la promesa de les ciutats que comparteixen mitjançant històries, estudis de casos i les investigacions més recents per crear un món més alegre, equitatiu i fort.

Neal Gorenflo és cofundador de Shareable, una plataforma de notícies, acció i connexió per a la transformació provocada per l’era de les comunitats i de l’intercanvi. Una revelació el 2004 va inspirar Neal a deixar el món corporatiu per ajudar les persones a compartir a través d’startups a Internet, revistes en línia, el treball en xarxa i un cercle d’amics compromesos amb el bé comú. Neal ens explicarà que és Shareable avui en dia i el que ha après de l’economia col·laborativa durant aquests darrers anys.

Neal s’ha convertit en un expert en l’intercanvi a través de 10 anys d’iniciativa empresarial, lideratge de pensament, i com àvid practicant d’aquesta filosofia. Consultor amb l’Institute for the Future, Sitra , Lowe’s Home Improvement, i nombroses startups, ha explicat la seva experiència a les NBC Nightly News, Fast Company, Christian Science Monitor, Sunset Magazine, CBS Consumer Rights Watch, i ABC 7 Live. Gorenflo també és un gran orador, havent aparegut recentment a SXSW, Sustainable Brands, SOCAP i ShareNY. Ha publicat a la revista YES! Magazine, 7×7 Magazine, The Urbanist, i l’antologia Open Design Now. És coeditor de Share or Die: Voices of The Get Lost Generation i de the Age of Crisis and Policies for Shareable Cities, la primera guia sobre polítiques de l’economia de l’intercanvi.

A més del seu treball a Shareable, Neal és membre de la junta directiva de la Xarxa d’Economia Solidària dels EUA i és assessor de OuiShare, Peers, i de l’alcalde Park de Seül. Ex consultor d’Innovació per a l’alcalde Lee de San Francisco. Llicenciat en Estudis Americans i Literatura Anglesa per la Universitat George Mason i Màster en Comunicació, Cultura i Tecnologia de la Universitat de Georgetown.