demo

DEMO. Explorant nous processos de creació

Des de l’ADI-FAD ens hem proposat crear un espai de proves, de caràcter experimental, des del qual es pugui observar, explorar de forma conjunta i descobrir les noves vies que estan apareixent en el camp del disseny industrial i la fabricació. “DEMO, Explorant nous processos de creació” és un festival que s’estructura al voltant de l’experimental, el multidisciplinari, la col.laboració entre l’industrial i la tradició, l’ober t i el compartit, el hiper-tecnològic i el bricolatge, centrant-se en l’àmbit del disseny de producte.

En els últims anys, el radi d’acció del disseny, els seus objectius i els seus processos s’han ampliat de manera considerable. D’una banda, les noves tecnologies han permès plantejar variacions en els processos de creació, desenvolupant dinàmiques col.laboratives i creant estructures ober tes tant en la producció com en la distribució dels productes, o incorporant connectivitat directa als objectes en “l’internet de les coses “.

Per una altra, la recuperació de processos o mètodes que sovint havien quedat fora de l’àmbit directe de la producció industrial – procediments més artesanals – han permès l’experimentació des del camp del disseny i l’autoproducció, entre dissenyadorsprogramadors, artesans i makers. D’aquestes interaccions sorgeixen projectes sovint amb una gran càrrega conceptual, que exploren noves maneres de fer, la importància de valors socials compartits o la força comunicadora d’objectes a mig camí entre la tecnologia, el disseny i l’art.

En el marc de les seves activitats i al llarg de deu dies, DEMO desenvolupa un programa de tallers, conferències, col.loquis i presentacions de productes, amb la Jornada DEMO com a epicentre, que ofereixen la possibilitat d’experimentar i debatre els nous camins, enfocaments i tecnologies que intervenen en el procés creatiu.

Podeu veure el video resum de la primera edició AQUÍ.

demo2