Trofeu DELTA 2014
Trofeus

Per aquesta 37a edició dels Premis Delta 2014, l’encàrrec del disseny per als Trofeus Delta, se li ha adjudicat a Jordi Canudas, un dissenyador que treballa en una àmplia gamma de camps, des del disseny de producte, desenvolupament de productes, direcció d’art, interiors…

Per aquesta edició el Jordi ha partit del símbol dels Premis Delta (∆) per crear un concepte molt interessant al seu voltant. Trossejant la forma “mare”, ha creat un total de 30 peçes individuals de manera que cada guanyador obtingui un trofeu únic i irrepetible. Per distingir l’Or de la Plata i el Premi d’Opinió, cada trofeu va gravat amb el text i color corresponent. Amb un caire molt proper i càlid, ha aconseguit unes peces amb uns acabats impecables i d’una gran elegància en la seva forma. A continuació descobrim el trofeu d’aquest 2014, on en Jordi ens parla de la seva experiència en el disseny i en el procés que ha seguit. En el vídeo del making of del trofeu, podem trobar-hi detalls més tècnics del procés. Trofeu DELTA 2014

TrossejatGravat

“Durant la cerimònia d’entrega, el símbol Delta, que representa al col·lectiu de dissenyadors que reconeixen l’excel·lència d’alguns treballs, és trossejat i repartit entre els guardonats. Amb aquesta idea com a punt de partida, els trofeus s’han dissenyat de manera que cada una de les parts tingui la singularitat i el valor necessari per funcionar com a trofeu independentment, evidenciant alhora la pertanyença al conjunt.

Els trofeus han estat produïts en fusta de cedre i tallat de manera irregular i tridimensional de manera que cada trofeu és únic. Gràcies a les possibilitats de producció digital del Centre Cim ha estat possible mecanitzar acuradament la complexa geometria que els caracteritza. Cada trofeu ha sigut gravat al làser per  JM Gravadors i posteriorment pintats i encerats.”

Més informació sobre el Trofeu DELTA 2014 aquí. #Delta2014

Han col·laborat en el disseny del trofeu, la Fundació Cim i JM gravadors.

 


 

Medalles ADI 2014

Gennís Senen va ser el guanyador de la Medalla d’Or de l’any passat amb el seu projecte final d’estudis “Xai” i com a guanyador, va rebre l´encàrrec remunerat de dissenyar les Medalles de la següent convocatòria. Aquest any ens ha presentat les Medalles (Or, Bronze i Plata) que ha dissenyat des de Gravina, el seu estudi.

Partint de la forma bàsica de la Medalla, un hexàgon i materials que no solem trobar en una medalla, com la silicona, l’estudi ha dissenyat un objecte fresc i innovador, que vol fer homenatge als guanyadors. A continuació, descobrim aquestes 3 originals Medalles ADI, on en Gennís ens parla de la seva experiència en el disseny i en el procés que ha seguit. En el vídeo del making of de la medalla, podem trobar-hi l’explicació més conceptual del procés. 

Les medalles ADI-FAD són un reconeixement que s’atorga als millors projectes de final de carrera en l’àmbit nacional. Però nosaltres no volíem veure aquest premi com el reconeixement al final a una etapa estudiantil, sinó més aviat, com l’inici a una futura i prospera carrera professional. Ens vam preguntar: si ha de ser un premi per a l’inici d’una nova etapa, com és l’inici de tot reconeixement? I la resposta va ser: els aplaudiments i l’ovació. 

La idea és que quan es pengi la medalla, aquesta comenci a aplaudir. Aquest efecte s’aconsegueix gràcies a les tecnologies de programari lliure com Arduino i els diferents sensors. Hem utilitzat materials com tèxtils conductors o la silicona; un material flexible, polivalent i que s’adapta a diferents situacions. Tot i ser una medalla “tecnològica” la producció ha estat molt artesanal. Les proves de les càrregues de la silicona ha estat un treball d’assaig/error.

Making Of

Making Of

El packaging també havia de reflectir el caràcter de la medalla. És per això que la tapa segueix sent de silicona, el cos de fusta de pi amb gravats i tall làser. La imatge de la medalla, ha estat inspirat amb les primeres medalles que es van utilitzar: les medalles romanes. 

Aquest treball no hauria estat possible sense la col·laboració d’altres joves dissenyadors com Gerard Rubio (expert en Programació i Arduino) o Cristina Real (assessora tèxtil).”

Arduinos

Packaging

Més informació sobre les Medalles ADI 2014 aquí. #MedallaADI

Gràcies als patrocinadors de la Medalla ADI 2014, Pidemunt i BluestarSilicones.