Les prop de 150 persones que acudiren al darrer ‘The Making Of’ Especial il·luminació amb leds, demostren el gran interès per saber una mica més sobre aquesta nova tecnologia, que rellevarà paulatinament a un dels grans invents del segle XIX i egemònic en pràcticament tot el segle XX: la bombeta d’incandescència de Thomas Alva Edison.

En paraules de Jordi Juan: la veritable idea intel·ligent del futur. Responsable tècnic de Mater, Jordi Juan obrí l’acte introduïnt-nos en les claus d’aquesta nova tecnologia: L’enorme eficiència energètica respecte a les tradicionals bombetes de filament de tungstè.

A continuació, Jordi Casadellà, responsable del departament de disseny i innovació de Tandem, ens explicà el procés de disseny, desenvolupament i implantació del semàfor que han dissenyat. Una aposta de l’Ajuntament de Barcelona, per dotar la ciutat de semàfors energèticament més eficients.

David Ramos i Jordi Bassols, de l’estudi Ramos & Bassols, mostraren la col·lecció de llums i aplics que han desenvolupat per Víbia. Una aposta, en aquest cas del sector de la llar, per introduir el led on fins ara teniem tubs de fluorescència. Com a resultat, una notòria minimització dels components que els ha permès un disseny més delicat, minimitzant gruixos i seccions.

Finalment, i de la mà de Marcel Bilurbina, Raul Díaz i Pau Sugranyes, el col·lectiu multidisciplinar que forma ArtAttheLab, ens explicaren algunes de les instal·lacions que han realitzat. I on amb el led com a element bàsic, treballen amb les possibilitats que permet la seva sincronització i experimentant amb la seva interactuació amb l’usuari. Podeu veure alguns dels seus treballs a la seva web: www.artatthelab.com

Podreu veure més fotos al Facebook de l’ADI. Gràcies i fins la propera!