Nascut a Barcelona l’any 1944, Carles Riart sigui segurament un dels darrers moblistes d’una llarga tradició que va passar el testimoni de l’artesanal a l’industrial. Va estudiar disseny a l’Escola Eina i posteriorment es va formar com a fuster en un taller d’ebenisteria. Fundador de la mítica botiga Gris, al llarg dels anys ha moblat moltes de les cases de l’extinta burgesia local, així com bars i botigues. Un dissenyador fora de l’òrbita comercial, allunyat de modes i tendències però amb una força creativa que ha dotat de coherència i sentit cadascuna de les peces que ha dissenyat. Propostes esbossades amb aquareles i plànols dibuixats a mà, configuren un dels llegats més sòlids que encara poguem trobar.

Mestre artesà l’any 2003, ha rebut nombrosos guardons al llarg de la seva carrera professional, entre els quals, diversos deltes d’Or i de Plata. D’entre les peces més reconegudes, el sillonet Vallvidrera, la Riart Rocking Chair, produïda per Knoll, el penjador Ona, dissenyat juntament amb la Montse Padrós i comercialitzat per Mobles 114, la làmpara Colilla, comercialitzada Santa & Cole o l’expositor Sarrà, dissenyat juntament amb Jordi Sarrà i actualment comercialitzat per ABR Producción.

Carles Riart ha estat guardonat en la categoria professional amb els Premios Nacionales de Diseño que atorga el Ministerio de Ciencia e Innovación del Govern espanyol. Sellex i Cricursa han estat guardonades ‘ex-aequo’ en la categoria empresa.