Xaxvier Borràs. Ecodiari. 20/05/11

Aquest matí, coincidint amb el Dia Marítim Europeu, s’ha presentat —primer a l’Auditori del Port de Barcelona i, després, al Moll de la Fusta -El Ferreret-, el primer veler elèctric que funciona amb un motor alimentat per unes plaques solars i un aerogenerador, a més d’un sistema de propulsió innovador que incorpora unes bateries d’alt rendiment. No fa fums, no empudega els qui hi viatgen, no fa soroll i en quinze anys no gastarà en manteniment i combustibles fòssil ni la meitat d’un veler similar amb motor d’explosió. I és fet tot per catalans.

Adolf Romagosa, gerent de la Gerència Urbanística Port 2000 del Port de Barcelona ha presentat els participants en l’acte, que s’ha fet a mig matí a l’Auditori del Port de Barcelona: Miquel Ventura, director de la Fundació Mar, Joan Carles López, director comercial d’Innovanautic, Rafael Claret, responsable de les col·laboracions amb entitats de l’Obra Social d’Unnim i Xavier Prats, director tècnic d’Innovanautic. Cap a la una, el veler, amarrat al Moll de la Fusta, ha salpat fins al Moll Vell per fer una passejada amb els periodistes.

continúa llegint: www.ecodiari.cat