Des de l’Adi-Fad, us convidem el proper dimecres 18.05.11 a partir de les 19.00h. a assistir a la projecció del documental ‘Comprar, llençar, comprar. La història secreta de l’Obsolescència Programada’ i a la posterior taula rodona, que serà moderada per la Pilar Chiva i comptarà amb la participació de Cosima Dannoritzer, Joan Úbeda, Albert Closas, Oscar Guayabero, Javier Creus i Enric Mur.

L’Obsolescència Programada és l’escurçament deliberat de la vida d’un producte per incrementar-ne el consum. L’any 1928 una influent revista de publicitat en plantejava la necessitat sense embuts: ‘Un article que no es fa malbé és una tragèdia per als negocis.’ I també és una tragèdia per a la moderna societat del creixement, que es basa en un cicle cada cop més accelerat de producció, consum i malbaratament.

Pilar Chiva és directora de l’àrea de prevenció i foment del reciclatge. Agència de Residus de Catalunya

Cosima Dannoritzer és directora del documental, és realitzadora i guionista. El seu talent i una gran visió creativa, l’han dut a treballar en diverses televisions a Alemanya, Regne Unit i Espanya.

Joan Úbeda és productor executiu del documental, és director de Media 3.14 (Grup Mediapro) on produeix documentals i programes per televisió. La seva idea de la comunicació es basa en grans dòsis de creativitat i molt sentit comú.

Albert Closas és periodista a TV3. Redactor en Cap de l’Area d’Economia. Director i presentador del programa econòmic ‘Valor afegit’, reportatges singulars i àgils, que tracten a fons i de manera rigorosa diferents temes que afecten els ciutadans.

Oscar Guayabero s’autodefineix com a para-dissenyador, però en realitat, explica històries a través d’objectes, escrits, instal·lacions i exposicions.

Javier Creus és fundador d’Ideas for Change, des d’on treballa com a consultor d’estratègia. Coautor del llibre ‘No Somos Hormigas’.

Enric Mur és soci fundador i director tècnic a Burgos Mestres, S.L. empresa d’estudis de mercat i sondejos d’opinió.

de 19:00 a 20:15h.
Passi documental ‘Comprar, llençar, comprar’

de 20.15 a 21.45h.
Taula Rodona

18.05.11. Auditori del FAD
Pl. dels Àngels 6-5
08001 Barcelona