Mius -Moto Individual Urbana Sostenible- és el nom del projecte finançat per ACC1Ó i desenvolupat per les empreses Rieju, Arianetech Ingenieria, JJuan, Gilera, Beon Automotive i Advanced Frame Technology i que ha culminat amb la presentació al Palau Robert de la Rieju MIUS 4.0. Un scooter elèctric de roda alta, monoplaça i de només vuitanta-cinc kilograms de pes, aproximadament la meitat respecte als vehicles d’igual potència existents al mercat.

La principal innovació tecnològica, radica amb el tren de potència, un  petit motor de 4kb i només 3kg, amb centraleta integrada i una eficiència del 92%. La bateria de Li-On és de 48v i pot arribart als 75km/h en pla. Pel què fa a l’autonomia, es preveu d’entre 45 i 50 kilòmetres i sis hores per a la recàrrega completa de la bateria.

La fabricació, prevista per al 2011, es farà a la seu de Rieju a Figueres. Amb una previsió de 1000 unitats el primer any i 2500 el segon, el preu previst serà d’uns 4.000 euros.

www.rieju.es