FAD
Inici > Activitats > L'exposició "Mater in progress" s'inaugura a Madrid


L'exposició "Mater in progress" s'inaugura a Madrid

Exposició "Mater in progress" a Madrid

 

Una tanca protectora flexible que redueix la sinistralitat en els accidents de moto, un impermeable biodegradable fet amb patata, uns habitatges prefabricats sostenibles, una biga tan lleugera que pot ser aixecada per un nen i al seu torn ser tan resistent com una d'acer, una ceràmica per a façanes que descontamina, un ordinador portàtil biodegradable, un material biocompatible que repara els teixits humans... Tots aquests projectes tenen una cosa en comú: han estat realitzats amb nous materials i per empreses espanyoles i es poden veure i tocar en l'exposició "Mater in progress. Nous materials, nova indústria".

Immersos en una crisi econòmica profunda, és positiu saber que a Espanya també s'innova i que centenars d'empreses duen anys investigant per a ser competitives i respectuoses amb el medi ambient. La investigació i el desenvolupament de nous materials són, amb la indústria i el disseny com còmplices necessaris, el motor de progrés econòmic. I a Espanya existeix un nivell tan alt com desconegut en qüestió de materials.

El proper dimecres 7 d'octubre a les 20:00 h. s'inaugura ala Sala Arquería de Nuevos Ministerios de Madrid l'exposició "Mater in progress". La mostra ha estat organitzada pel FAD (Foment de les Arts i del Disseny) i pel Ministeri d'Habitatge i compta amb el suport del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i SEAT. "Mater" mostra la importància que tenen els materials en el desenvolupament tecnològic i la innovació en el nostre país. La mostra es podrà visitar entre el 8 d'octubre i el 15 de novembre.

Didàctica en la forma i científica i rigorosa en el contingut, l'exposició "Mater in progress" consta de 100 projectes, seleccionats per un comitè d'experts, representatius de la innovació i les noves tecnologies aplicades als materials que porten a terme les empreses espanyoles. Estan agrupats segons els diferents sectors econòmics (biotecnologia, farmàcia i agroalimentació, energia, construcció, transport i tèxtil) i representen àmpliament a les diferents famílies de materials: adaptatius, biomateriales, ceràmics, compostos, ecològics, metalls, polímers, semiconductors i teixits. En la mostra, a manera de fons consultable, també tenen cabuda els 355 projectes recollits durant la investigació que ha donat motiu a la creació de Mater. Centre de materials del FAD a Barcelona.

Mater. Centre de materials del FAD
Mater és el primer centre de materials multisectorial d'Espanya. A més d'una materialoteca en la qual es poden veure i tocar més de mil nous materials, el centre oferix servei de consultoria a les empreses i professionals, així com cursos i conferències. A les empreses productores, els garanteix un lloc de visualització clau, ja que concentra materials dels diversos sectors industrials, el que pot facilitar la transferència de tecnologia entre sectors i una gran afluència de professionals.

Enviant...
El correu electrònic s'ha enviat correctament