FAD
Inici > Activitats > "Racons Públics" arriba a Pedralbes


"Racons Públics" arriba a Pedralbes

Racons Públics, al carrer Font del Lleó

 

El FAD, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, El Periódico de Catalunya i Sapic, convoca la segona edició del concurs Racons Públics de participació en el projecte de la ciutat, amb motiu de la celebració del cinquantenari dels premis FAD d'arquitectura i urbanisme.

La transformació constant de les nostres ciutats deixa enrere espais residuals, forats, racons urbans. En el paisaje urbà actual, aquests racons fan palesa la manca d'atenció al detall en l'accelerat procés del desenvolupament urbà que viu la nostra ciutat.

Són problemes de petita escala que queden enquistats en els intersticis de la gran metròpoli: frecs entre teixits, en les vores i en el contacte amb les infrastructures, les dificultats d'adaptació al relleu, les discontinuïtats de trames, la desertització de la ciutat oberta, els monocultius funcionals, les mitgeres despullades com a evidència dels conflictes interns dels creixements compactes, els canvis normatius, les imprecisions del planejament, la desafecció del promotor privat i la manca de recursos materials o tècnics.

Racons Públics va celebrar la primera edició el 2003, durant l'Any del Disseny, i es va dedicar a la recuperació de deu emplaçaments de Ciutat Vella, amb una resposta ciutadana aclaparadora: més de cinc-cents projectes, més de mil participants.

 

Aquest mes, el racó objecte de concurs és el carrer Font del Lleó, a Pedralbes, que necessita un tractament paisatgístic amb atenció a l'accessibilitat.

Podeu trobar fotografies del racó i plànols, així com els projectes finalistes dels mesos anteriors, a:
http://racons.fad.cat

Enviant...
El correu electrònic s'ha enviat correctament